Makrill frossa på familjetur i Grovfjord

Betet hann knappt landa i vattnet förrän de små krutpaketen attackerade dem. Hade man upphängare ovanför jiggen eller pilken så fanns det inte en möjlighet att man hann få ner betet till de större fiskarna som simmade under stimmen, och fick man ner dem så var dem inte så intresserade att bita över jiggen när skafferiet var fullt hela tiden ovanför dem.  En enkel beskrivning av fisket vi fick uppleva under lördagen på årets familjetur till Norge. De största Makrillarna vägde ungefär 1 kg och jag fantiserade om vilket häftig race detta skulle vara med enhands flugspöt.

Resans största fisk blev en Sej på 5 kg som sonen Marcus fick då han på 80 m djup fick ner betet till botten och snabbt vevade upp. Annars var det inte några större storlekar på torsk, kolja och sej som var de övriga arter vi fick under denna resa.

 

Grovfjord fiskecamp Elvegard kan jag rekommendera till familjens fiskesemester under sommarmånaderna. Bra kvalitet på boende och båtarna är helt okey. Man kan vid bra väder ta sig ut ganska långt runt Rolla och hitta fiskrika områden. Vid sämre väder är det ganska skyddat inne i Grovfjorden och man kan hitta bra med fisk även inne i fjorden.

Vi hade en otrolig helg med mycket sol och spegelblankt hav. Hela familjen fick en otrolig fiskeupplevelse och intresset för havsfisket ökade radikalt vilket jag tackar och tar emot för:)