Meny Stäng

Ungslax

Ingredienser:

  • Två 15-20 cm långa Laxfileér (5-7 kilos lax)
  • 6 vitlöksklyftor
  • Ca: 4 nypor Citronpeppar
  • 1 matsked Salt
  • 0,5 dl vitt Matlagningsvin
  • 1 matsked pressad citron

Beräknad för 6 portioner

Fileá Laxen fint skär bort alla ben och dra även bort ryggbenen. Pressa vitlöken och blanda i citronpeppar, salt, matvinet och citronen till en marinad. Smörj in Fileérna med marinaden och lägg i smord ungsform. Se till att all vitlök hamnar mot köttsidan. Lägg över folie och låt den stå i kylen 2 timmar. Stek sedan i ungnen, 225 grader i ca:25 minuter beroende på hur tjocka fileérna är.Serveras med potatis helst färsk och dillsås. Öl tycker jag passar bäst att dricka tillInskickat av: Webmaster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *