Otur med vädret i vackra Efjord

efjord_mickePåsklördagens fiske bedrevs inåt i den vackra Efjorden. Det skulle visa sig bli ganska svårfiskat i den starka vinden. Vi provade av några positioner som vi hade blivit tipsade om.  Vi provade lite Uerfiske men det var nästan omöjligt att få ner betena till fisken i den starka driften. Väldigt svårt att använda sig av drift eftersom betena fiskade för högt i vattnet. Först när vi provade att lägga ännu mer fart i betena började vi få lite lycka. Vi fiskade då på djup mellan 100-150 m där våra beten gick på mellan och övre delarna av vattnet och där vi såg lite strimmor på lodet började det hugga en del. Vi fick Sej på 2-3 kg och äntligen lite fisk i lådan. Dagen fortsatte med stark vind och en hel del nederbörd. Enligt Yr.no så var det ungefär 20 mm nederbörd som kom denna dag. När vi anlände tillbaka till Efjord sjöhus denna dag så var vi blöta och kalla och vi längtade efter att plocka av oss allt blött och få ett varmt mål mat i oss.

 

Söndagens väder blev väldigt bra och vi kunde njuta av vädret för en gång skull. Vi började dagen med att ta sikte på Tysfjord men när vi kom innanför Baröya så insåg vi att detta inte går. Efterdyningarna var alldeles för besvärliga för att det skulle funka och vi var tvungna att vända och åka tillbaka til Efjorden. Men trots att vi hade tur med vädret denna sista dag så hade vi inte någon tur med fisket. Vi hittade en hel del fisk på lodet men de var svårflörtade.

Vi kan sammanfatta denna resa med otur med vädret och fisket men vi trivdes på Efjord Sjöhus som hade väldigt bra standard i stugor, båtar och själva fjorden var otroligt vacker med sitt varierande fiske. Hit ska vi återvända och hoppas vi får bättre tur med vädret nästa gång.