Grovfjord levererar

FB_IMG_1470339764683Personligt rekord på torsk och ett otroligt sejfiske fick vi uppleva på årets havsfisketur till Elvegård i Grovfjord. Ett mycket nöjt gäng är nu tillbaka från en väldigt lyckad fiskeresa.

Första dagens fiske blev mycket blöt då regnet strilade hela turen. Vi fiskade av ett av våra favorit ställen, ett grund på 45 m. Vi hittade fisk ganska snart och efter några drift så small det till ordentligt på min jigg. Jag fick kämpa upp en stortorsk som visade sig väga hela 22 kg och nytt personligt rekord. Vi hade med oss Hannes som var på sin första havsfisketur och han fick redan första dagen känna på en stortorsk som tappades alldeles vid båten, lite besvikelse förstås, men han tog nya tag direkt och alla fick hyfsat med fisk redan dag 1.

20160803_014312Dag 2 skulle visa sig bli väldigt lyckad med massor av storsej. Dagen började däremot på sämsta sätt då vår båt tappade styrningen och vi fick bogseras tillbaka till  Elvegård. Vi blev sittande på land i 3 timmar innan båten fixades. Vi bestämde oss trots dröjsmålet att ta turen runt Rollaudden. Det gick till en början ganska trögt innan vi till slut hittade torsk i hyfsad storlek. Vi bestämde oss för att avsluta men på väg tillbaka så upptäckte grabb-båten ett enormt måsdyk och vi kunde inte låta bli att åka och titta vad som hände. Läget var mitt i fjordmynningen på 2-300 m djup. Det syntes en del fisk på lodet och grabbarna testade ett nedsläpp. Det dröjde inte länge förrän det hojtades vilt i deras båt, där stod de med spötopparna i vattenytan och skrikande rullar. Storsejen var i farten och vi fick uppleva ett fantastiskt fiske där sejar mellan 5- 10 kg  attackerade våra beten. Grabbarna provade på att speedjigga och huggen kom explosivt. Det funkade även fint med tunga pilkar med upphängare och då kom oftast huggen på nedsläppet ungefär på 100 m djup.

20160803_014620 20160803_014401 20160802_231932

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 blev en lite lugnare dag eftersom vi redan nu hade tagit upp våran ranson av fisk. Vi ägnade denna dag åt att sova längre och tog oss ut på eftermiddan trots lite regnväder. Det blev C o R denna dag och vi avslutade tidigare för att iordningställa båten. Vi tackar än en gång Elvegård och Grovfjorden för en underbar vistelse och ett bra fiske.

Besök Elvegård på: www.elvegaard.no