Elvegård- storsej på första nedsläpp

 

Årets havsfisketur till Elvegård i Grovfjord kunde inte börja bättre. Efter uppackning och mat så var det dags att åka ut och prova fiskelyckan. Det brukar vara lite trögstartat men inte denna gång.

Vi började mitt i fjorden för att prova på sejfisket. Ekolodet krånglade, jag fick den inte att registrera botten. Jag sa då till Mari att prova ett nedsläpp. Pirken hann ungefär 40 m ner innan hugget kom och det rejält. Mari tjöt av lycka när fisken gjorde en långrusning. Storsejen var i farten och den första fisken vägde 11 kg, nytt pers för Mari. Jag tog tag i lodet igen då jag tittade upp ser jag Maris spö stå i en vid båge igen, rullen skriker och Mari likaså. Nu får vi uppleva ett fantastiskt sejfiske då fiskar mellan 7- 12 kg attackerar våra beten både på nedsläpp och uppvevning. Flera av oss slog sina pers på sej denna dag och Hannes tog resans största på 12 kg.

 

 

Torskrekord

På dag 2 tog vi en längre tur runt Rollas udde där vi provade av några heta positioner och hittade lite finare torsk. Marcus i grabbåten hade sin dag i dag och tog 2 fina torskar på 15 och 14,5 kg. Dessa 2 torskar var med råge hans personbästa.

Inre fjorden

Dag 3 skulle bli en kanondag vädermässigt enligt prognosen och vi såg fram emot en härlig dag på havet. Så blev inte fallet då det blåste kraftigt och vi kom oss inte utanför fjorden. Efter några trevande försök efter kanterna beslöt vi att åka in till Elvegård och avvakta vinden. Vi åt middag och slappade lite. Framåt kvällen såg det ut som att det lugnade ner sig och vi åkte ut för att prova. När vi väl kom ut så var det inte roligt för vinden låg på ganska frisk ännu. Vi bestämde då att åka in till den innre fjorden innanför tidvattenströmmen. Där innanför var vädret helt annorlunda, nästan helt vindstilla. Här hittade vi bra med fisk och storleken var också bra, Mari drog fin sej igen och hon hade även ett monsterhugg som troligtvis var en flundra. Det blev nu nattfiske och vi drog fin torsk, sej samt en del Kolja i fin storlek. Det nappade så bra att ingen ville sluta, klockan drog iväg som den brukar när man har roligt. Eftersom det var nattfiske och vi skulle åka hem på morgonen efter fick vi köra med CoR, även de större exemplaren och vi behöll bara några stycken i lådan.

Vi kan summera en otroligt trevlig fiskehelg på Elvegård i Grovfjorden. Alla är nöjda och glada.

20160803_014620

 

 

 

 

 

 

 

 

Besök Elvegård på: www.elvegaard.no