Flugbindningstips

 

Utbytbar skalle
Gör en skalle av hjorthår som går att använda till både tuber och vanlig krok för att få en stor och yvig fluga till Öringfisket. Fiska den med en sjunklina och lite kortare tafs så flugan inte bara går upp i ytan, hjorthåret har ju bra flytförmåga.
1
Ta en 5 mm lång tunn plastslang och bind upp en hjorthårsskalle. Forma till valfri form, lämna kvar hår runt om så flugan blir rejält yvig. Man kan göra en skalle per färg. Bra färger är svart, rött och orange.
2
Trä på skallen före du knyter på flugan .
3
Låt skallen bara glida ner mot flugan och du har en kanonfin fluga med en helt annan volym än tidigare. Flugskallen hålls sedan på plats av strömmen.
Av Tony NilssonLacka skallen med nagellack.
Jag använder ofta bara vit bindtråd till mina flugor. Den går lätt att färga med nagellack till önskad färg. Ta med din flickvän/fru och gå till kosmetikavdelningen, om du inte törs gå och köpa nagellack själv. Nagellack finns i många fina nyanser, du slipper köpa massa bindtråd och man får precis den kulör man önskar på sina skallar. Det kan ju även vara svårt att hitta bindtråd eller bindlack i så många kulörer.Av Tony Nilsson